Jag stod med skiten bokstavligen upp till vaderna nere i källaren på vår nya kursgård i Toscana när telefonen ringde.
”Jag har inte tid att prata nu. Det är stopp i avloppet och hela källaren är översvämmad. Sen är det stopp i skorstensstocken med så det är rök i hela huset” skrek jag i luren.

Vi hade bara fem dagar tidigare fått tillträde till vår nya gård. Hela sex veckor senare än beräknat. Banken som hade beviljat vårt lån hade förändrat vissa regler så helt plötsligt stod vi där utan lånet. Tidigare hade vi betalat en handpenning på 3 miljoner så om vi inte löste ett nytt lån skulle vi inte bara förlora den nya drömmen utan även förlora de 3 miljonerna i handpenningen. Det gjorde ju inte saken bättre att säljarna dessutom jobbade på just den banken som nu svek oss.

Efter att ha besökt ett tiotal banker, både i Sverige och Italien och dessutom ringt några vänner med mycket pengar på kontot utan att ha löst lånet började till slut tårarna rinna ner för kinderna på mig och min fru när vi gick och lade oss den kvällen. Nu var det bara 3 dagar kvar innan vi var tvungna att genomföra köpet. Gjorde vi inte det skulle vi förlora allt.

Men redan nästa morgon kom krafterna tillbaka och vi lovade varandra att vi skulle lösa det på något sätt. Och det gjorde vi. Den 12 april fick vi äntligen nycklarna till vår nya dröm.

Dessvärre hade vi inte tid att fira detta för nu hade vi exakt fyra dygn på oss att slänga ut alla gamla trasiga möbler som de hade lämnat var i huset, måla om så många rum vi kunde, riva det gamla köket och bygga upp ett nytt samt montera ihop alla nya möbler vi hade beställt från Englessons möbler i Sverige. På tisdagen följande vecka skulle våra första hyresgäster flytta in i huset. 17 personer från Sverige skulle tillbringa påsken på vår gård.

Ett tag trodde jag aldrig att vi skulle hinna och började dessutom leta efter någon annat hus som vi kunde hyra till våra gäster men det fanns inga med så många rum som var ledig. Enda lösningen var att kämpa på. Och vi hann. Medan de rullande in på gården satte jag fast de sista skruvarna till diskmaskinen. Sen gick jag ut och hälsade våra första gäster välkomna med ett stort leende samtidigt som jag kände mig helt slut i hela kroppen efter flera dygns hårt jobb.

Huset blev verkligen precis som vi hade tänkt oss. Gästerna öste lovord över rummen och vi förstod på en gång att de skulle trivas. Nu var det dags att gå över till vårt hus på gården där jag och min fru skulle bo.

Och här stod jag nu återigen med det ena problemet efter det andra som hela tiden dök upp, när telefonen ringde.

Caroline, som ringde, skrattade bara i telefonen innan hon sa:
”Peppe, om det hade varit lätt att leva sina drömmar, då hade ju alla gjort det. Det är ju därför som just du och Lena är lämpade att göra just det”

Direkt när hon sa det rann allt skitvatten undan och solen började lysa igen efter ett ihållande ösregn.

Tänk så rätt hon hade. För det är ju precis det som det handlar om. Ingen har någonsin sagt att saker och ting är lätt. Det är till och med så att när vi försöker följa våra drömmar och skapa nya möjligheter i våra liv. Då kommer livet till oss för att testa oss och se att vi verkligen vill göra det här. Är drömmen tillräckligt stark så kommer vi att klara det men om den inte är tillräckligt stark kanske vi ger upp istället. Det var helt enkelt inte värt det.

För oss var det värt allt.

Nu är kursgården öppen och alla vårens kurser är fullbokade. Även sommaren är mer eller mindre fullbokad med familjer som ska tillbringa sin semester i underbara Toscana i Italien. I augusti kommer dessutom tre företag hit som var valt att ha sin kick-off på gården. Vi har även släppt höstens alla kurser nu och många är redan halvfulla. Kurser som: Bli världens bästa säljare, Bli världens bästa ledare, Hypnosutbildning med Erik Olkiewicz, Mat- och Vinresor mm bara för att nämna några. För att inte nämna min favoritkurs som vi har senare i höst. Kursen heter: Lev dina drömmar. Där kommer vi hjälpa alla som vill att förverkliga sina drömmar.

Precis som jag och min fru nu har gjort.

Tänk att allt verkligen är möjligt. Bara man själv tror på det och är beredd att göra jobbet som kommer att krävas för att nå sina drömmar.

About the Author Peppe Ekmark


Peppe har mer än 35 års erfarenhet inom sälj och ledarskap. Bl. a som säljare, säljchef och försäljningsdirektör inom Kinnevik-koncernen.

Han har konkreta bevis på att det går att både leda och sälja på ett mer kärleksfullt sätt och att resultatet på sista raden visar att den inställningen skapar lönsamhet. Om och om igen.

Get In Touch