Kursgården i Toscana

En inspirationsplats utöver det vanliga

Den äldsta delen av Casa Oliveta går tillbaka till 1632. Den eleganta och rymliga (550 m2) villan har sedan i nutid byggts till och renoverats till det goda skick som det är idag.

Huset ligger mycket vackert med utsikt över olivlundar, en fågelsjö och små italienska byar på avstånd. Huset är gediget byggt i sten och därmed också svalt sommartid. Alla fönster är försedda med myggnät och fönsterluckor, och varje sovrum har en takfläkt.

Precis framför huset, i bästa sol-läge, finner ni den stora poolen omgärdad av en stor, stenlagd, solterrass och en utedusch.


Bli världens bästa säljare

- En kurs i försäljningsteknik

Att sälja är verkligen en konst. I ett enormt utbud av varor och
tjänster gäller det att få kunden att köpa just din produkt.

Men hur sjutton gör man?

Den här kursen passar dig som antingen är egenföretagare med en tjänst eller produkt som du ska börja sälja eller för er som varit igång ett tag, men behöver utveckla försäljningen. Kursen ger dig de tips och råd du behöver för att sticka ut i den stenhårda konkurrensen.

Peppe är en skicklig föreläsare som går på djupet i försäljningsteknik där du får alla verktyg som behövs för att fånga intresse, bygga relation och slutligen sälja. Med sin långa bakgrund som chef för flera stora försäljningsavdelningar delar Peppe med sig av sina egna erfarenheter, tipsar och utmanar för att plocka fram din inre stjärnsäljare.

När du lämnar kursen har du en konkret och kraftfull handlingsplan – och är redo att börja sälja!

Dag 1 – Vad är ditt erbjudande

Vinsten för kunden
Hitta rätt kund. Varför skall du kontakta just denna kund och vad kommer kunden att tjäna på att just träffa dig. Vad kan du erbjuda för egenskaper, fördelar och vinster för kunden som gör att de når sina mål och du dina.

Boka kundbesök
Hjälpmedel för att hitta nya kunder. Är du påläst innan du ringer kunden. Har du förberett samtalet och är du beredd på invändningarna som kommer. Leder du samtalet eller låter du kunden ta över. Hur säkerställer du nya kundmöten över tiden. Kan kunden hjälpa dig med möten?

Första mötet med kunden
Hur agerar du när du träffar kunden första gången. Hur kan du få kunden att fatta tycke för dig och verkligen vilja lyssna på vad du har att säga. People buy from people. Hur tar du reda på att det är rätt beslutsfattare du träffar och hur kan du ta reda på att kunden har råd att köpa av dig. Om inte, hur löser du det och ändå får en affär.

Dag 2 – Hur säljer du in det på bästa sätt

Behovsanalysen
Kanske den viktigaste delen i hela säljprocessen. Hur gör du en bra behovsanalys som täcker in alla de frågor som du vill ha svar på och som kommer hjälpa dig till att skapa förtroende och förståelse för kundens behov och säkerställa ett avslut.

Presentationen
Hur genomför man en presentation där du verkligen får kunden att berätta vad du har att erbjuda. Hur vet du att kunden är med på noterna och lyssnar och framför allt förstår vad du har att berätta. Vad är det som gör att vissa lyckas så mycket bättre än andra i själva presentationen. Har du rätt taktik i din uppbyggnad av presentationen.

Invändningshantering
Kanske den bästa köpsignalen man kan få är alla invändningar som kunderna kommer med. Hur hanterar du invändningar på bästa sätt. Är du förberedd på dem? Förstår du varför kunden har invändningar. Menar verkligen kunden det hen säger? Hur bemöter du invändningarna som kunden kommer med och går vidare till avslut istället?

Dag 3 – Hur får du till en affär

Avslutsteknik
Hur går du tillväga för att få en affär. Hur kan du hjälpa kunden att själv fatta beslut att vilja köpa av dig. Vad finns det för fällor som gör att kunden faktiskt vill köpa av dig men du inte har förstått det. Är priset verkligen det viktigaste eller tror vi bara det. Hur kan du sälja till fullt pris och kunden ändå känna sig nöjd.

Uppföljningen
Följer du upp dina möten? Varför är det så viktigt att återkomma till kunden. Hur kan jag skapa mer försäljning och till och med låta kunden sälja åt mig och till nya kunder. Hur kan jag fördjupa en relation med kunden och behålla kunden "för alltid".

Att tänka på som säljare
Vad har du satt upp för mål för dagen, veckan, månaden. Hur skall du klä dig som säljare? Hur viktigt är ditt utseende? Hur ska du uppträda? Tänker du på ditt personliga varumärke. Kan ditt val av klädsel och sätt att uppföra dig göra skillnad i din försäljning? Vad är i övrigt bra att tänka på för att underlätta för dig att bli framgångsrik i ditt arbete.
Den personliga vinsten
Vad finns det för fördelar med att bli en riktigt duktig säljare. Hur kan du tjäna ännu mer pengar om det är det du vill. Vad kan ditt nästa steg vara i din karriär. Helt klart är det att om du satsar och tror på det du gör. Då kommer du gå hur långt som helst.

Praktisk information

Plats: Toscana, Italien
Pris per deltagare: 24.900:- exkl moms
Max antal deltagare per kurs: 12 st

I kurserna ingår följande:

 • Tre utbildningsdagar
 • Utbildningsmaterial
 • Flyg tur/retur från Stockholm – Pisa
 • Boende fyra dygn på Casa Oliveta
 • Alla måltider inkl. dryck
 • Besök på vingård
 • Alla transporter i Toscana
 • Tid för reflektion
 • Ett helt nytt affärsnätverk

Kommande kurser:

 • 13 - 17 April (2021)

Bli världens bästa ledare

– En kurs som tar dig dit du vill

Att vara ledare är kanske bland det svåraste som finns.
Att nå fram till alla i gruppen samtidigt som man ska leda vägen, lyssna in, fatta beslut, delegera och motivera. En del säger att man föds till ledare men det är inte sant. Några har kanske lättare för det men alla kan lära sig!

I den här workshopen lägger vi fokus på dig. Vi blickar inåt för att upptäcka underliggande hinder och omedvetna kompetenser.
Genom att förstå hur dina tankar, såväl medvetna som
undermedvetna styr dig kan du göra nya val och därmed utveckla ditt ledarskap. Vilket i sin tur kommer skapa resultat du inte trodde som möjliga.

Under fyra dagar hjälper Peppe, som har en rad olika chefsbefattningar bakom sig, tillsammans med Tommy NLP-trainer dig att ta ditt ledarskap till en ny nivå.

Om kursen

Varje deltagare kommer att ta fram sina individuella förväntningar och mål under kursen för att kunna uppnå maximal personlig utveckling. Kursen innehåller en väl vald struktur av presentationer, demonstrationer, övningar och individuella reflektioner. Ledarna av kursen coachar aktivt och ger återkoppling kontinuerligt för att säkerställa lärandet hos varje deltagare. 

Du kommer att få ta del av vår erfarenhet och kunskap om hur du kan bli världens bästa ledare. Det kommer även att finnas tid över för egen reflektion och rekreation i underbara Toscana där du kommer att få nya vänner under din personliga utvecklingsresa.

Obs! Det är ett begränsat antal platser (8 platser) så detta är endast för dig som:

 • Är ledare/chef och som vill utveckla ditt ledarskap till nästa nivå
 • Kan avsätta tid och fokus för att ta nästa steg i din personliga utveckling och nå helt nya resultat omgående.
 • Är villig att göra en förändring just nu och vara öppen för nya idéer som är positiva, kreativa och konstruktiva.
 • Är öppen för coachning och förändringsbenägen

Praktisk information

Plats: Toscana, Italien
Pris per deltagare: 45.000 kr exkl. moms.
Max antal deltagare per kurs: 8 st

I priset ingår följande i Toscana på gården Casa Oliveta:

 • Fyra utbildningsdagar
 • Utbildningsmaterial
 • Fyra övernattningar i eget rum
 • Flyg tur/retur från Stockholm (Skavsta alt. Arlanda) – Pisa
 • Alla transporter i Toscana
 • Alla måltider
 • Besök på vingård

Denna kurs genomförs i samarbete med Tommy Bysell. Han är NLP Trainer och har bred och lång erfarenhet av coaching och tillämpning av NLP-tekniker inom ledarskap och projektledning. Genom sitt stora intresse för mänskligt beteende och med sin NLP bakgrund, har Tommy förmågan att skapa team och utveckla såväl organisationer som enskilda individer. Tommy coachar andra ledare samt utbildar grupper i ledarskap och NLP.

Kommande kurser:

 • 10 - 14 nov (2020)
 • 23 - 27 mars (2021)
 • 11 - 15 maj (2021)

Kick-off eller konferens i Toscana

Ibland kan man behöva både ny energi och lite inspiration för att ta verksamheten framåt. Ett uppskattat inslag är då att boka ledningsmöte, kickoff eller konferens i Toscana. Här får ni tid för reflektion samtidigt som ni i lugn och ro hinner arbeta igenom alla kommande strategier.

Att byta miljö kommer garanterat att skapa ny inspiration för att inte tala om vinsten av att bo tillsammans under samma tak i några dagar. När ni arbetat klart för dagen ordnar vi sen roliga aktiviteter som t.ex matlagnings med allt från pastabakning till vedungsbakad pizza. Allt med hjälp av våra duktiga lokala italienska kockar. Vidare kan vi ta med er på allt från vinprovningar till besök på fantastiska vingårdar. Eller varför inte besöka städer som Florens eller Lucca.

Vi har plats för upp till 14 personer fördelat på 7 dubbelrum. Fin konferanslokal och den stora härliga poolen på gården.

Vill ni ha ett konkret upplägg där vi även erbjuder workshop inom sälj och ledarskap så kan vi ordna det med. Peppe Ekmark som till vardags jobbar med detta hjälper er att sätta ihop den bästa konferensen eller kick-offen.

Och det bästa av allt är att det är både billigare och enklare än du tror. Kontakta oss gärna för ett konkret upplägg.

Vill du veta mer om en
inspirationsplats utöver det vanliga?