Peppe Ekmark

0 comments

  • Home
  • |
  • En solskenshistoria …

Det är ju självklart att jag, liksom alla andra, nu drabbas hårt av Coronaviruset. Föreläsningar och workshops bokas av eller flyttas fram. På det så har jag och min fru en kursgård i Toscana. En gård som var fullbokad hela våren men som nu står tom.

Det innebär att vi inte har några intäkter just nu.

Men så händer det.

Jag har en del samarbeten med andra företag. Ett företag driver jag en del utbildningar tillsammans med. Dessvärre blev det många avbokningar även på dessa kurser. Vårt upplägg är att vi delar på intäkter och kostnader vilket gjorde att det inte blev den intäkten som jag hade hoppats på nu.

VD´n ringer då till mig och säger följande:

”Jag vet att du har det jobbigt ekonomiskt just nu. Därför har vi bestämt oss för att ge dig full ersättning för dessa dagar. Du är helt enkelt för viktig för oss. Vi vet dessutom att nästa gång kommer du att ställa upp för oss”.

Gissa om jag blev glad. Så otroligt stort av dem att tänka på lilla mig.

Jag ska villigt erkänna att jag även har ringt upp till andra företag jag har inlett samarbeten med och frågat om vi kan skjuta upp saker och ting. Lanseringen av min nya ledarskapsbok är nu framflyttat och förlaget har verkligen ställt upp och varit oerhört hjälpsamma här. Stort tack för det. Alexandra och Co, ni är verkligen bäst.

Men det finns även företag som har varit helt iskalla och inte velat hjälpa till ett dugg.

Lärdomen av detta är att jag nu verkligen börjar förstå vilka som verkligen är mina “riktiga” vänner och samarbetspartners och vilka som bara säger att de är det.

Någonting att tänka på i dessa tider

Jag vet att många egenföretagare idag har det extra tufft. Så ni som kan, försök nu att hjälpa varandra istället för att stjälpa varandra. Det är faktiskt nu du har chansen att visa att du inte bara snackar utan på riktigt lever ditt varumärke. Dvs att hjälpa andra att lyckas.

När jag själv höll på gå in konkurs för några år sen pga en felsatsning, valde jag, att istället för att stoppa huvudet i sanden, ringa upp alla mina leverantörer och prata med dem. Döm av min förvåning när nästan alla valde att ställa upp och hjälpa mig istället för att stjälpa mig. De insåg ju själva att det inte skulle vinna något på det. Så ni som har det lite tufft nu. Ring upp och berätta hur ni har det så kan jag lova att det finns många där ute som vill hjälpa er.

Vi sitter ju trots allt alla i samma båt just nu.

Det är dessutom nu vi behöver kärlek, stöttning och uppskattning så att vi får energi och kraft att klara oss igenom den här situationen. Själv sitter jag nu inlåst i Sverige medan min fru sitter i Italien. Vi har inte setts på några veckor och vem vet, vi kanske inte ens kan ses den närmaste månaden. Men vi pratar med varandra flera gånger om dagen och stöttar och visar vår kärlek till varandra.

Det är klart att även jag tycker att det är jobbigt nu men när allt detta har lagt sig och vi kan blicka tillbaka på det som hände, kommer vi förmodligen har lärt oss en mängd nya saker.

Vem vet, det var kanske precis det här vi behövde. För i allt detta, med inställda flyg, nedstängda industrier mm, kommer föroreningarna blir lite mindre ett tag framöver.

Vår planet fick med andra ord en chans att återhämta sig lite nu. Nu kanske någon tycker att jag jag drar helt fel slutsatser av detta. Men det enda jag vill förmedla är att jag själv försöker hitta något positivt i allt elände som sker just nu. Och det kan ju aldrig vara fel att försöka tänka positivt.

Jag tror även att ni som inte kan göra så mycket åt situationen just nu har chansen att stanna upp och reflektera över livet nu. Många har varit stressade länge och kanske behöver lite tid att verkligen fundera på saker och ting.

Vem, vet, kanske skruva på en affärsidé eller tänka om helt. För det är ju så att när vi verkligen får chansen att stanna upp här i livet, som vi ofta kommer fram till helt nya saker som vi inte har hunnit reflektera och tänka på tidigare.

Själv har jag bestämt mig för att sluta med vissa saker och istället fokusera mer på det som jag inser att jag får energi av ännu mer.

Kontakta mig gärna

Och ni som har fått för mycket att göra och kanske behöver en hjälpande hand just nu. Kontakta mig, jag har tid över just nu. Själv har jag inga pengar att bidra med just nu men jag har all tid i världen så om någon behöver min hjälp just nu så ställer jag gärna upp.

Och om er önskan om hjälp kan bidraga till att göra livet lättare för både dig och andra just nu så kommer jag självklart göra det utan ersättning.

Maila mig i så fall på peppe@peppeekmark.se så ser vi om jag kan hjälpa till. Vem vet, vi kanske kommer på en ny affärsidé tillsammans.

Sist men inte minst. kom ihåg att efter regn kommer ösregn, men sen kommer solen och allt kommer bli bättre än någonsin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Learn more about [your subject]. Start Now!